2017

3. - 5. februar

Om krefter i arkitekturen -
"ALL THAT IS SOLID MELTS INTO AIR»

Galleri ROM, Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) og Kunstnernes Hus kino i samarbeid med Cinemateket i Oslo og Goethe-Institut inviterer til en ny utgave av Arkitekturfilm Oslo, en kvalitetsfestival for arkitektur og arkitekturrelaterte filmer. Programmet består av åtte dokumentarer, fire spillefilmer og 28 kortfilmer, og som i 2016-utgaven av festivalen har flere av filmene Norgespremiere. I tillegg arrangeres et animasjonsverksted for barn.

Krefter som påvirker arkitekturen

Temaet for Arkitekturfilm Oslo 2017 er de kreftene som påvirker arkitekturen. Arkitektur er en framherskende menneskelig virksomhet, som fordrer store omkostninger. Og mer enn noen annen menneskelig virksomhet speiler arkitekturhistorien samfunnsøkonomien. Her står mennesket Homo Economicus bak og endrer jordens tilstand raskt og grunnleggende.

Årets festivalfilmer avspeiler ulike krefter som påvirker våre fysiske omgivelser. Vi ser verdener skapes og verdener forfalle. Og før naturkreftene tar ting tilbake, handler det meste om penger. Eller som Karl Marx sa: «alt som er fast, smelter til luft».

Plakatbilde: Lower Manhattan Expressway, New York City. Perspective section rendering. Paul Rudolph, architect. Courtesy of Library of Congress.

Støttet av Norsk filminstitutt.

Program 2017


©Arkitekturfilm Oslo