2022

20. - 23. oktoberVelkommen til den syvende utgaven av Arkitekturfilm Oslo!

Årets festival handler om arkitektur og tid, og hvordan vårt syn på arkitektur hele tiden endrer seg.

Programrådet har valgt filmer med utgangspunkt i at arkitektur er statisk konstant. Samtidig reflekterer den blant annet samtidens samfunn, økonomi, estetikk. Mens tidene forandrer seg blir den bygde arkitekturen stående uendret, og virkeligheten - som er flytende relativ - defineres av øyet som ser fra ulike vinkler, til ulike tider. Dette forholdet mellom det statiske og det flytende belyses på ulike måter gjennom programmets filmer.

Arkitektur er ikke bare et verktøy for byutvikling - for endring, fornyelse og eventuell forbedring av byen og samfunnet. På lik linje med film, musikk, billedkunst, litteratur og scenekunst er arkitektur en forståelsesramme i vår samtid. ROM lager Arkitekturfilm Oslo fordi vi ser denne økende interessen for å diskutere arkitektur og byutvikling som del av kultur og samfunn. Vi lever i en tid med raske kulturelle endringer der vår forståelse av byen og stedene og de fysiske omgivelsene formes og oppdateres fortløpende. Arkitekturen er del av «den store sammenhengen» hvor vi alle berøres og påvirkes av arkitekturen rundt oss og dens utforming.

Hør festivalsjef Gjertrud Steinsvåg og programrådets Sveinung Gjessing gi deg noen gode grunner til å bli med i podkasten Filmfrelst HER.

Last ned festivalprogrammet til din telefon HER.

Visninger fant sted på VEGA Scene, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus Kino

Arkitekturfilm Oslo 2022 ble støttet av Oslo Kommune, Fritt ord og Viken Filmsentral.


©Arkitekturfilm Oslo