Søndag 10. februar 2019 Kl: 13:00 ROM
1- Tadao Ando: From Emptiness to Infinity
(Tyskland 2013) 52 min / Regi: Mathias Frick / Aldersgrense: Alle /


Regissør Mathias Frick portretterer mesteren av minimalisme, den japanske arkitekten Tadao Ando. Ando er kjent for sine brutalist arkitektur som bygget Church of Light. Hans betong verk er inspirert av japansk tradisjon og samtids modernisme. Dokumentaren viser noen av hans mest kjente verker. Vi får være med Ando på jobb og han deler sine kilder for inspirasjon og hva som motiverer han.
Søndag 10. februar 2019 Kl: 14:00 ROM
2- Zaha Hadid...Who Dares Wins.
(Storbritania 2013) 1 t 11 min / Regi: Lindsey Hanlon, Roger Parsons / Aldersgrense: Alle /


En dokumentar om verdens mest kjente kvinnelige arkitekt, Zaha Hadid. Hun er kjent for sine skulpturelle bygg som er å finne over hele verden. En gang i tiden var hun kjent for prosjekter som kun egnet seg på papiret; umulig å bygge. Hadid viste seg å være sta, sjarmerende og en kvinne med visjoner; en kombinasjon som bidro til realiseringen av prosjektene hennes. Who dares win, tar oss med på noen av hennes mesterverk rundt om i verden.
Søndag 10. februar 2019 Kl: 15:30 ROM
3- David Chipperfield: A Place to Be
(Storbritania 2015) 60 min / Regi: Roger Parsons / Aldersgrense: Alle /


David Chippenfields arkitektur er kanskje motsatsen til Zaha Hadid. Den er ikke flamboyant, men heller mer innadvendt. Han tar utgangspunkt i historien til omgivelsene han jobber med. I denne dokumentaren snakker Alan Yentob med Chippenfield om hans gjennombrudd i Berlin, hans forkjærlighet for den og ikke minst arbeidet med Neues museet som han brukte 11 år på å transformere.
©Arkitekturfilm Oslo