Lørdag 9.februar 2019 Kl. 13:00 Cinemateket, Lillebill
Hjelp, Vi Bygger Hus!
(Norge, Sverige, USA) 33 min / Aldersgrense: Alle /

BILLETTER

Tre korte fortellinger som handler om å bygge hus. Vi viser filmene Karius og Baktus, De tre små griser og Du er en luring, Albert Åberg.

KARIUS OG BAKTUS (REGI: IVO CAPRINO, 1954, 15 MIN)
I munnen til Jens bor de to tanntrollene Karius og Baktus. De bygger hus og spiser loff og søtsaker. Jens jamrer fordi det gjør vondt i tennene. Og plutselig kommer tannbørsten! Den pusser over husene til Karius og Baktus. Jens åpner munnen igjen og et tannlegebor kommer til syne. Hvor skal Karius og Baktus gjøre av seg?

DE TRE SMÅ GRISER (REGI: BURT GILLETT, 1933, 8 MIN)
De tre små grisene bygger hvert sitt hus. Fløyte-gris bygger med strå. Fele-gris bruker trepinner. Praktiske-gris bygger med murstein. Han arbeider dagen lang. De andre to spiller bare musikk og morer seg. Men plutselig kommer den store stygge ulven! Ulven vil blåse husene over ende. Hvem av grisene har bygd det tryggeste huset? Sangen Who’s Afraid of the Big Bad Wolf er forøvrig en av Disneys mest kjente sanger.

DU ER EN LURING, ALBERT ÅBERG (REGI: PER ÅHLIN, 1979, 10 MIN)
Albert elsker to ting: Voksne som leker og pappas verktøykasse. Den får aldri Albert låne. Men noen dager vil pappa være helt i fred. Da får Albert bruke verktøykassa. Albert bruker hammer og spiker og bygger et helikopter. Men sagen får ikke Albert låne.
©Arkitekturfilm Oslo