Festivalutstilling 20.10.22 - 13.11.20
Utstillingsåpning torsdag 20.oktober 2022 kl. 20.00, ROM
Syne
Inger Lise Hansen


ROM er stolte av å vise Inger Lise Hansens første soloutstilling som viser flere av hennes filmer. I våre lokaler i Maridalsveien samler Hansen arbeid fra perioden mellom 1998 og 2018 til en helhetlig romlig utstillingsopplevelse hvor levende bilder og lyd går i dialog med hverandre.

Inger Lise Hansen benytter et særegent kamerablikk på omgivelsene sine, og får syne på landskap og menneskeskapte konstruksjoner. Ved å bruke ulike teknikker, perspektiver og vinkler kan tilskuerne se motivene på en ny måte. Samtidig fører det med seg en form for desorientering. Tåke inntreffer og konstruksjoner og lyd forsvinner ut og inn av syne. Hus går i oppløsning, eller settes sammen igjen. Etasjeskillene opphører. Ruinene ligger opp-ned. Nyanser, størrelsesforhold og farger settes i bevegelse på uvante måter. Det oppstår harmoni og disharmoni mellom bildene når de flimrer i gallerirommet, og i tillegg opptrer filmenes lydspor ulikt i ulike deler av rommet, i ulike relasjon til hverandre og til bildene som følger betrakterens egen romlige bevegelse. 

Inger Lise Hansen (f. 1963) er en norsk billedkunstner som jobber med eksperimentell film og animasjon. Hun har kunstutdanning fra University of East London og Central-St. Martin’s College of Art and Design, og en Mastergrad i Fine Art Filmmaking fra San Francisco Art Institute i 1996. Hun har hatt filmvisninger ved internasjonale institusjoner og gallerier, deriblant Tate Modern, National Gallery London, Jeu de Paume Paris, Tokyo Photographic Art Museum og Malmö Konsthall. Filmene hennes har mottatt en rekke priser fra ulike filmfestivaler, inkludert Bilbao Festival of Documentary and Short Film, Videoex Zurich, Vienna Independent Shorts og Kurzfilmtage Oberhausen.  Hennes siste film TÅKE har vært vist på Kunstnernes Hus Kino, filmfestivalen i Rotterdam og Experimenta-programmet på London Film Festival. Den var del av Rencontres Internationales både i Louvre Museet i Paris og HKW Berlin. TÅKE ble også vist ved Ann Arbor Film Festival i USA, hvor den vant juryens pris.
©Arkitekturfilm Oslo